Jelenlegi hely

Adobe Reader és Flash Player sérülékenysége

A Kormányzati Eseménykezelő Központ az Adobe Reader és Adobe Flash Player kritikus sérülékenységei miatt riasztást ad ki.

A sérülékenységeket kihasználva különböző hibák segítségével a támadónak lehetősége nyílik átvenni a rendszer feletti irányítást. A gyártó legmagasabb besorolást adott a frissítés fontosságának, ami megerősíti, hogy a visszaélések kivédése érdekében az alkalmazást a rendszergazdáknak haladéktalanul érdemes frissíteni.

Az Adobe Reader alapértelmezett frissítési mechanizmusa automatikus, manuális frissítést a Súgó → Frissítések keresése menüpont kiválasztásával indíthat (angol verzió esetén: Help → Check for Updates).

Adobe Flash Player desktop frissítéséhez látogassa meg a https://get.adobe.com/flashplayer/ oldalt vagy a válassza a szoftveren belüli frissítési lehetőséget.

Bővített támogatású Flash Player frissítéséhez látogassa meg a https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html weboldalt.

Linux felhasználók a https://www.adobe.com/go/getflash weboldalon frissíthetnek.

Az Adobe AIR desktop runtime Adobe AIR SDK és Adobe AIR SDK & Compiler felhasználói az Adobe AIR Download Center-ben frissíthetnek.

További információk:
http://tech.cert-hungary.hu/vulnerabilities/CH-12223
http://tech.cert-hungary.hu/vulnerabilities/CH-12226
https://helpx.adobe.com/security/products/reader/apsb15-10.html
https://helpx.adobe.com/security/products/flash-player/apsb15-09.html