Jelenlegi hely

Riasztások

2019-04-15 07:39

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet riasztást ad ki a WPA3 protokoll újonnan felfedezett sérülékenysége miatt.

Az úgynevezett Dragonblood sérülékenységek között egy DoS támadást lehetővé tévő sérülékenység, két Downgrade Attack sérülékenység, valamint két side-channel információ szivárgás sérülékenység található.

2019-04-12 13:18

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet riasztást ad ki az interneten
terjedő, magyar nyelvű zsaroló hangvételű levelekkel kapcsolatban, azok számossága,
valamint az érintett szervezetek és címzetti kör miatt.

Április 10-ét követően jelenősen megszaporodtak az olyan, zsaroló hangvételű levelek,
melyek állami és önkormányzati szerveket, közintézményeket és magánszemélyeket céloznak
meg.

2019-04-12 13:12

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet riasztást ad ki a Microsoft és az Adobe szoftvereit érintő kritikus kockázati besorolású sérülékenységek kapcsán, azok súlyossága, valamint egyes biztonsági hibákat érintő aktív kihasználások miatt.

A Microsoft 2019. április havi biztonsági frissítő csomagjában 16 kritikus, valamint 58 magas kockázati besorolású biztonsági hibát javított, amelyek jellemzően távoli kódfuttatást, valamint jogosultság kiterjesztést tehetnek lehetővé.

2019-04-04 11:01

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet az INTERPOL Kiberbűnözés Elleni Igazgatóság műveleti munkája során azonosított, illegális kriptobányász tevékenységgel összefüggésben keletkezett információi alapján tájékoztatót ad ki MikroTik eszközök sérülékenységét kihasználó cryptojacking tevékenységről.

Ismeretlen személyek világszerte számos információs rendszer ellen követnek el cryptojacking támadásokat, azaz a kriptovaluta-bányászatnak az illegális módját választva a felhasználók tudta és beleegyezése nélkül használják fel azok számítógépének erőforrásait kriptobányász tevékenységükhöz.

2019-03-25 07:26

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet tájékoztatót ad ki az amerikai Központi Hírszerzési Ügynökség (CIA – Central Intelligence Agency) nevében küldött elektronikus levél útján terjedő zsaroló levelekről.

Az elmúlt egy év során több online szolgáltatás estében történt olyan adatszivárgás, amelynek következtében a felhasználók azonosítói és a hozzá tartozó jelszavaik kompromittálódtak, és a kompromittálódott adatbázisok nyíltan, bárki számára elérhetővé váltak.

Oldalak

Feliratkozás Riasztások csatornájára